Valitse sivu

Esipuhe

Tämä sivusto sai alkunsa 19. lokakuuta 2015, kun Liisa Laakso-Tammisto, yksi tekijöistä, heitti idean kielipalveluiden parissa toimivan joukon suljettuun Facebook-ryhmään. Hän kirjoitti näin: ”Kuulkaa ystävät. Kirjoitetaan kirja. Tehdään verkkojulkaisu. Siinä voisi olla ohjeita alalle pyrkiville siitä, miten lähestyä töiden saamiseen ja toimeentuloon liittyviä asioita. Kirjan kirjoittajien pitäisi edustaa laajasti alan osaamista: käännöstoimistoja, kääntäjäyrittäjiä ja tulkkeja. Miltäs kuulostaa? Olen muuten ihan vakavissani.”

Avauksesta virisi vilkas keskustelu. Loimme yhteisen verkkoasiakirjan, johon kaikki halukkaat saivat käydä kirjoittamassa. Muokkasimme tekstejä pitkin talvea ja esittelimme osaa syntyneistä teksteistä Joensuun KäTu-symposiumissa 15.4.2016. Olemme ottaneet yleisöltä saamamme palautteen huomioon muokatessamme tekstejä tähän sivustoon.

Syyskuussa 2016 kirjasta julkaistiin kaksi ensimmäistä lukua, ja syyskuussa 2017 lukuja on julki jo seitsemän. Tekijät ovat vierailleet yliopistoissa puhumassa opiskelijoille, pitäneet roolipelityöpajaa ja tulosssa on lisää yhteistyötä erilaisten tahojen kanssa. Sivustoon liittyy lisäksi Facebook-sivu, jolla voit keskustella sisällöstä tekijöiden ja muiden sivuston käyttäjien kanssa, esittää kysymyksiä ja toiveita sekä antaa palautetta sisällöstä. Tutustu myös tuleviin aiheisiin.

Vaikka sivusto on ensisijaisesti tarkoitettu alaa opiskeleville, alalle pyrkiville ja yritystoiminnan perustamista harkitseville, siitä voi olla hyötyä myös alalla jo toimiville.

Hyviä lukuhetkiä!

Tekijät